Syk etter ferie

Spørsmål

Hei!

Jeg kom hjem fra en ukes opphold på Kypros på mandag. Jeg vet ikke om sydenturen kan ha noen sammenheng med at jeg er blitt så dårlig nå.

Onsdag kveld fikk jeg skikkelig hodepine og feber. Etterhvert så fikk jeg også løs mage, mageknip, kvalme og ble stiv i nakken(på sidene). Det er verst om kveldene, da stiger feberen. På dagtid er det ikke like ille, hodepine, stiv nakke og løs mage(vil ikke kalle det diare). Hodepinen er ganske kraftig. Har litt tørrhoste også.

Jeg vet ikke om jeg bør oppsøke lege? Frister ikke å sitte flere timer i kø på allmennlegevakta, akkurat. Det kan jo gå over av seg selv? Jeg ble stukket av mygg, men det er vel ikke fare for malaria på Kypros? Eller kan dette være symptomer på matforgiftning? Jeg drikker masse vann/farris slik at jeg ikke skal bli uttørret, så det er vel ikke derfor jeg har hodepine.

Samboeren min har også begynt å hoste og snørre litt, men han har ikke hodepine eller feber.

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du har helt klart pådratt deg en kraftig infeksjon, enten på Kypros elelr etter du kom hjem.
Du har så pass kraftige symptomer at du skal kontakte lege!

Antageligvis dreier det seg om en vanlig infeksjon, men man må i slike tilfeller utelukke mer alvorlige infeksjoner. Når man har hodepine og nakkestivhet så må man tenke på mulighetene for at infeksjonen har angrepet hjernehinnene. Dette er veldig viktig å utelukke eller eventuelt bekrefte.

Jeg vil absolutt anbefale deg å kontakte lege så raskt som mulig, det er også lurt at du tar med din samboer selv om han ikke har så sterke symptomer.

Det er ikke meningen å skremme deg, som sagt så er det aller mest sannsynlige at det dreier seg om en vanlig om enn kraftig infeksjon, men mer alvorlige ting må utelukkes.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-