Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stress kan forklare hodepine og kvalme

Spørsmål

Hei. Har den siste måneden eller kanskje litt lengre vært plaget med kvalme. I begynnelsen var det av og til, men nå er det hver dag. kommer og går litt i løpet av dagen. Var bra ei lita uke for ca. 2 uker siden, men så ble det verre igjen. Har vært hos legen for 2 uker siden. CRP 7, ellers blodprøver fine. Skulle se an. Ble litt bedre etter, men så kom det tilbake. Var hos lege igår. CRP 5.

Har også vært plaget av murringer i underliv, så tok en gu. Gu var fin. negativ graviditettest og urinstiks.

Har også litt hodepine for tiden. Ikke sterk hodepine, men mer som at hodet kjennes tungt. Kan sitte i bakhodet, pannen eller rundt hodet. blodtrykk fint. Legen mente vi skulle se an litt, men synes det virket som at han var litt bekymret i forhold til hodepinen. Hva kan hodepinen og kvalmen komme av? er det noe jeg trenger være bekymret for?

Har vært et halvår med en del stress, en del på hjemmebane, skole og eksamen og praksis, og så har jeg ei lita på 1,5 år.

Kvinne 21
Svar

Hei! CRP er en prøve som sier noe om det kan foreligge en bakteriell infeksjon eller ikke. Din CRP var 5 , altså helt normalt. Det er således ingen mistanke om bakteriell infeksjon, men virus er fortsatt mulig. Hodepine kan ha mange årsaker. Spenningshodepine er det vanligste og passer godt med din beskrivelse. Kvalme er også et uspesifikt symptom som kan skyldes mageproblemer, bivirkninger av medisiner osv. I din sammenheng er jeg ikke bekymret for hodepine og kvalme. Stress kan forklare dette. Det er fint at du er blitt undersøkt av din fastlege, jeg tror ikke han var bekymret da du var der, men du kan evt ringe han og lufte din bekymring slik at en misforståelse blir oppklart. God bedring!