Streptokokker og tannlegebesøk

Spørsmål

Jeg er nettopp ferdig med andre runde Weifapenin mot streptokokker i halsen. Nå skal jeg til tannlegen. Spørsmålet blir- hvis jeg må rotfylle, trekke en tann eller det blir en rift i tannkjøttet kan det bli infisert av streptokokker (hvis jeg ikke er helt kvitt dem)? Hvor lang tid etter en behandling kan en være sikker på at en er kvitt bakteriene?

Kvinne, 40 år

Svar

Hei!

Streptokokker er en veldig vanlig bakterie som normalt kan finnes i halsen på mange. Vanligvis gir den ingen infeksjon, men som du nettopp har erfart kan den under visse omstendigheter gi en kraftig halsbetennelse som oftest behandles med antibiotika.

Denne infeksjonen vil være under kontroll etter kun få dager på antibiotika vanligvis. Etter kuren vil du likevel kunne få streptokokker i halsen igjen uten at de gir deg plager.

Det er helt ufarlig å gå til tannlegen selv om du har hatt streptokokkinfeksjon i halsen. Akkurat når det står på som verst er det vel lite fristende å gå til tannlegen uansett?