Stopp-start-teknikk

Spørsmål

Hei Jeg er plaget med for tidlig sedavgang og lurer på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt dette problemet? Har lest noen av innleggene der du nevner en start-stopp metode og lurte på om du kunne sende den til meg. Er ganske frustrerende dette her.

mvh mann 24

Mann, 24 år

Svar

Hvordan foregår start-stopp teknikk?
 Du - mannen - ligger naken og avslappet på ryggen. Din partner sitter eller ligger ved siden av deg, eller sitter mellom bena dine. Også naken. Du er passiv, mens partner er aktiv.
 Partner kjærtegner deg slik at du får reisning. Du konsentrerer deg alene om din partners kjærtegn, og de fornemmelser og den seksuelle spenning det medfører.
 Når du merker at den seksuelle spenning øker, og du føler at din utløsning nærmer seg, gir du beskjed.
 Partner holder straks opp med å kjærtegne deg - gir slipp - og den seksuelle spenning avtar igjen. Reisningen minskes kanskje, og nå vet du at du ikke får utløsning nesten med det samme.
 Så begynner partner igjen å kjærtegne deg til du sier stopp. På den måte stopper og starter dere tre ganger. Fjerde gang fortsetter partner til du får utløsning.
 Dette kalles start-stopp teknikk.

Hvor ofte skal man gjenta øvelsen?
 Øvelsen gjentas så ofte dere har lyst og mulighet til. Men husk at du hele tiden er passiv, og partner alene er aktiv. Det er ikke tillatt å supplere med, eller fortsette med å kjærtegne henne - heller ikke selv om både partner og du har lyst til det.
 Hvis din partner har behov for seksuell utløsning i denne situasjon, må dette skje uten din assistanse eller tilstedeværelse.
 Du har nemlig bruk for å konsentrere deg alene om ditt problem, uten å skulle prestere noe annet på det seksuelle område.
Når er man klar til samleie?
 Etterhvert som du lærer å beherske utløsningen din bedre, går det lengere og lengere tid før du sier stopp. Så er tiden inne - men først da - til å intensivere kjærtegnene.
 Det kan skje ved hjelp av en vannoppløselig krem, håndlotion eller olje - for eksempel mandelolje, som partner smører på hånden. Det kan også brukes spytt, eller slim fra skjeden.
 Til sist kan du også klare dette. Og så er tiden kanskje inne til at dere forsøker et egentlig samleie. Du ligger stadig på ryggen og partner setter seg over deg - forsiktig og rolig.
 Når du så merker at du igjen behersker din trang til utløsning, beveger din partner seg forsiktig opp og ned til du igjen sier stopp. Dere starter når du er klar igjen og fortsetter tre ganger. Først fjerde gang fortsetter dere til du får utløsning.
Hvis dere er enige om det , er det en god ide hvis din partner før eller etter samleiet stimuleres av deg eller seg selv til utløsning. Under selve samleiet er det derimot stadig, og alene dine fornemmelser og din utløsning, det dreier sig om.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-