Soppinfeksjon i skrittet

Spørsmål

Hei! Er i Kina atm så tenkte jeg kunne høre her først før jeg evt. kontakter lege her nede, siden det ikke er bare bare mtp. stedet jeg befinner meg. For en stund siden fikk jeg noe som kunne minne om utslett på innsiden av låret, og litt rødflammete utslett på pungen. Så brukte Elocon salve jeg har fått pga. eksem, både på lår og på venstre side av pungen. Etter ett par dager med påsmøring en gang om dagen begynte jeg å få ubehag i venstre testikkel, noe jeg har hatt i en uke nå. Skjønte samtidig at det dreide seg om skrittsopp, så kuttet ut bruk av Elocon, og fikk skaffet soppsalve, noe som har fjernet utslettet/soppen. Sjekka også Elocon på nettet, og så at man egentlig ikke skal bruke det i underlivet, derfor jeg tror ubehaget kan komme av bruke av denne. Men spørsmålet mitt er da om jeg burde oppsøke lege ang. ubehaget, om det vil forsvinne av seg selv eller om det er noe jeg kan gjøre? Har forresten kjent etter, og har ingen unormalheter på testiklene. Er heller ikke smerter, er bare ubehag som kommer og går.

Hilsen gutt 23

Svar

Hei! Ubehaget vil gå over sv seg selv. Du har ikke gjort noe direkte feil, men soppinfeksjon er vanligst i dette området og det krever mer enn kortison. Det demper betennelsen, men gjør huden tynn. Derfor er soppkrem nødvendig, men i noen tilfeller kombineres det faktisk med kortison. Jeg anser det ikke som nødvendig å oppsøke lege for dette. Plagene fra pungen vil gi seg i løpet av få dager