Smittsamhet vid lungbetennelse

Spørsmål

Jeg lurer på hvor lenge en person er smittsom ved lungebetennelse? Min bestemor ble innlagt og behandlet med antibiotika på sykehus mot lungebetennelse og er nå flyttet til opphold på sykehjem hvor hun fortsatt går på antibiotika (tabletter). Røntgen viste at hun fortsatt hadde lungebetennelse. Kan jeg besøke henne uten å være redd for å bli smittet? Jeg er gravid i uke 36+3 og har lett astma.

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei och tack för ditt mail!

Några kommentarer till dig: En tumregel är att en luftvejsinfeksjon är smittsam i 5-7 dagar efter de första symptomen. Detta gäller för exempel influensa. Vanlig lungbetennelse är vanligtvis mindre smittsamt än influensa. Har man dessutom startat antibiotika så sjunker smittsamheten dramatiskt. Att din bestemor har kvar förändringar på röntgen tycker jag inte låter så konstigt. De går inte bort på flera veckor.

För att sammanfatta: om din bestemor varit sjuk i mer än 5 dagar och dessutom har påbörjat antibiotika så bedömer jag smittsamheten så låg att du tryggt kan besöka henne. 


Med bästa hälsning

Per Åkesson

infeksjonslege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 249,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn