Smittet russ?

Spørsmål

Hei jeg er en 19 år gammel jente som nå i år er russ. På en fest jeg var på var den en annen jente som jeg nesten ikke kjenner som drakk av min flaske. Hun drakk av en tut. Etter på skrudde jeg av tuten og drakk av flasken. Denne jenta er ikke helt frisk. Er det noe sjangse for at jeg kan bli smittet eks kyssesyken eller noe annet? evt. hvor stor er sjangsen.
Jeg er veldig bekymret det betyr mye for meg å få svar.
Kan jeg ta en blodprøve å finne ut om jeg kan ha fått noe bakterie eller virus? Jeg jeg drakk nesten ingen ting. Vis man er smittet hvor lang tid kan det ta før det bryter ut?

hilsen Bekymret russ.

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror du kan ta det helt med ro. Selvfølgelig er det en teoretisk sjanse for at du kan ha blitt smittet med noe, feks kyssesyken eller en virusinfeksjon. Risikoen for dette er umulig å angi i prosent, men ut fra det du forteller vil jeg anta at den er svært liten. Det er ikke noe poeng i å ta blodprøve for å påvise en eventuell smitte.

Hvis du er smittet så er du smittet, og det kan ikke gjøres noe med. Kyssesyke er jo ikke noen farlig sykdom vanligvis, og ved fylte tretti år har de fleste vært utsatt for smitten, så dette er svært vanlig.

Jeg synes du skal fortsette russefeiringen uten å bekymre deg for dette. Skulle du få forkjølelsessymptomer eller andre plager kan du kontakte din egen lege. Imidlertid er det ingen medisiner mot kyssesyke eller andre virusinfeksjoner i øvre luftveier. Disse går over av seg selv.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn