Smittefare ?

Spørsmål

Hei,

Jeg fikk anledning til å ta på en kvinnes kjønnsorgan forleden. Jeg brukte mitt eget spytt ved befølingen og førte hånden mot munnen to ganger for å fukte hånden. Er det noen reell fare for å få noen kjønnsykdommer ved dette?

Relevante sykdommer/medisiner: Kjønnsykdom

Mann, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg ser at du spør om det er noen "reell" fare.
Den er nok i såfall ganske så liten, og mer teoretisk mulig enn praktisk særlig sannsynlig.

En "teoretisk tenkelig" mulighet for smitte er der nok tilstede, f.eks. av herpesvirus fra et væskende herpessår, evt gonore eller klamydia som kan gi halsinfeksjon, men jeg personlig har ikke hørt om denne type smitte i praksis, så dette er nok mest sannsynlig noe du ikke har fått noen smitte av.

Jeg har mest lyst til å si at du kan slippe å tenke noe mer på dette, da smittemuligheten er liten, men:
Det virker på meg som du er noe bekymret over dette, og det er veldig ubehagelig å være. Jeg har en fornemmelse at du muligens vil ha problemer med å legge dette helt fra deg, før du får et svar som er 100%.
Og det får du ved å ta en tur til legen og ta en prøve med en bomullspinne fra halsen, hvor det går an å få klamydia og gonore-infeksjon.
Dette er så enkelt, raskt og uten ubehag, at det simpelthen ikke er noen årsak til ikke å gjøre det, især med tanke på at da vil du kunne legge denne bekymringen fullstendig bak deg og glemme frykten for kjønnssykdom.

Dette sistnevnte var mer et tips om hvordan du kan legge fullstendig fra deg en bekymring, og må ikke tolkes dithen at jeg tror du er smittet !
Men konklusjonen min er at jeg anbefaler deg dette.
Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn