Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smitte ved analsex

Spørsmål

Hei
Mann på 30.har hatt veldig veldig kort analsex da var jeg aktiv..ingen av oss kom med sæd eller blod. Han er frisk.men likevel har hatt hjemmetest klamydia å sendt til laboratorium ig det var negativ. Etter 11 .ddsgen. men etter 17. Dagen tok enda klamydia test.hepatit.blodtest hos fastlege å det var negativ da.alle prøven gikk bra..men må mann fortsett å være beskymmre?

Svar

Hei! Sannsynlighet for smitte med Klamydia og hepatitt er liten dersom prøveneble tatt 17 dager etter analsex. Du nevner ikke at HIV test er blitt gjort. Sannsynligheten for dette er svært liten, men dersom det dreier seg om sex mellom menn og en av dere er aktive med flere partnere, bør man som regel ta en HIv test i tillegg så lenge det ikke ble brukt beskyttelse. HIV test som er negativ etter 2 uker forblir oftest negativ, men det anbefales å ta en kontroll også etter 8 uker.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-