Smitte herpes til baby

Spørsmål

Hei! Jeg har en liten gutt på 9 uker. Her en morgen lå vi og koste før vi sto opp. Jeg nusset babyen min på kinnet flere ganger. når Jeg står opp kjenner jeg at jeg er litt hoven i tannkjøttet. så ser jeg at jeg har fått en munnsår på innsiden av leppen! Det er et forkjølelsessår/herpes type 1. Jeg har hatt dette 1 gang før for ca 2 år siden. Jeg er nå selvfølgelig livredd for å ha smittet babyen min med herpes! Har bestillt time til fastlege for å prate med han, men fikk ikke time før om et par dager. Kan dette være farlig for babyen min? Har hørt om babyer som har fått skader i hjernen eller dødd pga dette, så er kjemperedd for dette. Siden jeg har hatt sår før, kan han ha antistoffer? Er det mer alvorlig for babyer å få herpes hvis mor ikke har herpes selv og dermed ikke har disse antistoffene? Er det noen symptomer jeg skal se etter? Jeg fikk dette såret over natten. Kjente ingenting i går, og jeg vet jeg nusset han flere ganger da også! Hilsen hysterisk og bekymret mor

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du må ikke bekymre deg over at barnet skal bli smittet. Du har herpes fra tidligere og utviklet antistoffer. Disse har barnet fått fra deg og videre påfyll gjennom morsmelken. herpesinfeksjon hos barn kan være alvorlig, men det er ytterst sjeldent forekommende. Uten passiv immunisering fra mor er barnet mer utsatt for infeksjoner.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-