Smitte av seksuelt overførbare sykdommer

Spørsmål

Kjæresten min har kjønnsvorter med seg fra sitt forrige forhold. Vi lurer på hvorvidt det er mulig å få disse vortene "av seg selv"? Eller er det slik at kjønnsvorter kun smitter når man har seksuell omgang i en eller annen form?
Grunnen til dette spørsmålet er jo selvsagt risikoen for andre sykdommer som kan ha kommet sammen med en eventuell utroskap i hans tidligere forhold, og i og med at eksen hans ikke vil snakke om det ser vi oss nødt til å spør deg.
Håper du kan gi oss et svar på dette.
Hilsen oss.

Relevante sykdommer/medisiner: Kjønnsvorter

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjønnsvorter - eller kondylomer som det heter på fagspråket, er en form for sekuelt overførbar sykdom, og skjer ved sex mellom to eller flere partnere.
Det smitter altså ved sex, og sjansen er større ved ubeskyttet sex - altså når mannen ikke bruker kondom. Når kjæresten din har kjønnsvorter, betyr det at han er blitt smittet av en partner før deg.
Det kan selvfølgelig ikke utelukkes at han er blitt smittet av noe annet, f.eks. klamydia, som ofte ikke gir noen symptomer(plager). Defor er eneste måte å finne dette ut på, å gå til lege og få tatt en undersøkelse av dere begge.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-