Smitta fra håndkle

Spørsmål

Hei
Jeg var nylig på gynekologisk undersøkelse. Jeg oppdaget i etterkant av undersøkelsen, at jeg hadde forsynt meg med håndkle fra brukt-kurven. Nå i ettertid har jeg fått kløe og svie nedentil, og er veldig bekymret for om jeg kan ha blitt smittet med noe fra det brukte håndkleet. Er det mulig?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

I praktiken är svaret på din frage NEJ, det är ytterst osannolikt att du fått symptom som klöe og svie av en bruk handkle.

Teoretiskt kan man kanske tänka sig att bakterier som stafylokocker eller streptokocker kan överföras via ett handkle. Stafylokocken är den bakterie som kan finnas på huden i den gynekologiska regionen. Överförs den ger den oftast inga symptom, men skulle man ha otur och bli infektert så blir det små bölder (abscesser). Alltså inte de besvär du besriver som klöe och svei.
Det är alltid svart att uttala sig 100% säkert om besvär og symptom utan att ha gjort en riktig undersökelse. Jag tror som sagt att dina symptom INTE kommer fra det brukte handklet men ska du bli säker så krävs det att du gör en riktig undersökelse.
Jag hopps du hade någon hjälp av detta!

Med vänlig hälsning,
Per Åkesson
Infeksjonslege

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-