smerter efter virus

Spørsmål

I begynnelsen av mars hadde jeg en sykdomsperiode som varte ca. 1 uke. Tilsynelatende var jeg rammet av et influensalignende virus. Jeg var blant annet veldig forkjølet. Det var to aspekter ved denne sykdommen som var annerledes enn tidligere influensalignende sykdommer jeg har hatt. Det ene var at influensasmertene var uvanlig kraftige. Det andre var at på tross av at influensasmertene var så kraftige, følte jeg meg stort sett ganske opplagt, og ikke slapp/trøtt som man kan forvente ved virussykdom. Den siste dagen før jeg begynte å bli klart bedre tok jeg en blodprøve som viste normale verdier for Leukocytter, Trombocytter, Hemoglobin og CRP. I ca. 2 uker etter sykdommen hadde jeg en normal etterreaksjon (Litt smerter i svelget om morgenen, tett i nesen mv.). Deretter var jeg frisk i noen dager. Men så begynte jeg på ny å kjenne noen symptomer som jeg har vært plaget av siden. Symptomene kjennes i utgangspunktet som typiske influensasmerter. Det merkelige er at de kommer og går. Noen dager har jeg smerter gjennom hele dagen. Andre dager kan jeg føle meg ok gjennom mesteparten av dagen, før jeg blir dårlig på kvelden. Noen dager kjenner jeg tilnærmet ingenting til det. Smertene kjennes oftest i svelget/halsen. Ofte stråler smertene mot venstre øre (Aldri høyre øre). Innimellom kjennes smertene over større områder, bl.a. bryst og mage. Jeg er ikke plaget av hoste eller nevneverdig slapphet. I begynnelsen av september tok jeg en ny blodprøve hos fastlegen som viste normale verdier for Leukocytter, Trombocytter, Hemoglobin, Kreatinin og CK. Noen forslag på hva som kan være problemet? Kan det være viruset jeg hadde i begynnelsen av mars som enda ikke har gått bort? Hvis jeg skulle oppsøke en spesialist; hvilken type leger er det som har mest kompetanse på slike problemstillinger?

Mann 36
Svar

Hei och tak för din frage,

Detta låter lite oklart. Jag tror inte man kan skylla detta på virusinfksjonen du hade i mars. Jag tycker fastlegen har tagit de rätta blodpröverna. Att CRP, leukocytter och CK är normala låter betryggande.

Jag får en idé när jag läser din tilleggsinformation. Simvastatin är känt för att kunna ge muskelsmärtor. Det är inte vanligt men det förekommer. Kanske är det det därför din fastlege tog blodprovet CK, jag vet inte.Det kan ändå vara värt att pausa Simvastatin i några uker för att se om det blir bättre. Kolla med din fastlege.

Vad gäller val av specialist så ser jag också att du har Raynauds. Det kan kanske vara värt att konsultera en spesialist i rheumatologi.

Jag kommer tyvärr inte längre med den informationen du gett mig, hoppas ändå detta var till någon hjälp.

Med vänlig hälsning,

Per Åkesson

Infeksjonslege