Skarlagensfeber?

Spørsmål

Hei! På avdelingen hvor min datter går i bhg har det gått skarlegensfeber. Min datter hadde feber og vondt i halsen i 3 dager, men ikke nedsatt allmenntilstand eller andre symptomer utenom vanlig forkjølelse. Nå ca 14 dager siden feberen har hun fått et utslett på nakken. Dette klødde igår men ikke idag. Tungen ser ut som normalt, men har lest om jordbærtunge og blir usikker når jeg ser på denne. Er det trolig at det er snakk om skarlagensfeber når hun nå ikke har feber?

Kvinne 5

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Bringebærtunge og flammende utslett i ansikt og overkropp kombinert med Halsbetennelse og feber er typisk. Etter 1-2 uker vil mange få flassing på hender og føtter. Ofte har man høy feber. Slik bildene viser og sykdomsforløp hos din datter, kan det meget vel være en virusinfeksjon som forårsaker dette. Utslettet ser ikke typisk ut som ved skarlagensfeber. Senkomplikasjoner i form av påvirket nyrefunksjon er svært sjeldent nå. Hurtigtest på streptokokker er mulig ved tvilstilfelle. Dersom formen nå er god og symptomene har gitt seg, vil antibiotika ikke være indisert

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn