Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår hals, redd for kreft

Spørsmål

Hei, For ca 4 uker siden begynte jeg å kjenne ubehag på utsiden av halsen. 1,5 uker senere begynte jeg å føle ubehag ved svelging, da spesielt på høyre side ved ytre ganebue. Dette (litt sviende og irriterende) ubehaget har vært der siden, og det er ca 2,5 uker siden det først oppsto. Dette utviklet seg omsider til en halsbetennelse hvor jeg hadde flere hvite/gule prikker på venstre mandel. Dette har gått en del tilbake nå, men ubehaget ved ytre ganebue på høyre side er der enda og har nå vært der i ca 3 uker. Det er en sviende følelse som stråler opp til øret. Ble sjekket for Corona for en uke siden, og denne testen var negativ. Ble sjekket for streptokokker på fredag, og denne kom også ut negativ. De tok da også en ny Corona-test som jeg ikke har fått svar på. Har hatt mononukleose som yngre. Jeg lurer på at hvis dette er en vanlig halsbetennelse forårsaket av virus, hvorfor varer det så lenge? Jeg går også for tiden til behandling for helseangst hos psykolog, da jeg har en tendens til å overtolke symptomer i verst tenkelig utfall. Denne gangen er det kreft i munnhule som står for tur.

Mann 35
Svar

Hei.


Alt du forteller om her, kan kun tolkes i en -1- retning, og det er en vanlig og aldeles ufarlig halsbetennelse. Slike går over av seg selv, også hos deg. Du spør om hvorfor den "varer så lenge". Da må jeg først si at jeg ikke nødvendigvis er enig med deg i at dette er "så lenge", siden det har vart i drøye to og en halv uke, og til og med er under bedring. Og i tillegg finnes det ikke svar på hvorfor en luftinfeksjon noen ganger varer kortere tid og andre ganger lengre tid. Ting er slik de er.

Det som teller her, er at det her ikke finnes noen som helst grunn til bekymring over noe som helst, og at dette vil gå over av seg selv. Du legger kun stein til byrden ved å overfortolke noe så vanlig som en sår hals, og du har muligheten til å velge å slutte å tenke slik, når du gjør deg selv klar over akkurat det. Og det anbefaler jeg deg. 

For ordens skyld kan jeg legge til at dette ikke er symptomer på kreft, så en slik mistanke finnes ikke her.

Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-