Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sannsynlig infeksjon i foten

Spørsmål

Hei, Jeg har fått et utslett på venstre fot. Utslettet omgår flere tær og har gjort at de har hovnet opp og det kjennes ømt ut der utslettet er. Utslettet er ca. 1 uke gammelt (fikk det 10.07) og som du ser fra bildene har området økt (den svarte streken satte jeg for ca. 2 dager siden, 15.07). Jeg har ikke hatt noen opplevelser som skulle tilsi at jeg har blitt dunket, slått, etset, varmet osv. som kunne forklare utslettet. Det er ikke svært smertefullt, men føles ømt når jeg trykker på det og jeg kjenner det hvert skritt jeg tar når fremre del av foten har høyest trykk mot bakken. Lurer på om dette er noe ufarlig som går over av seg selv eller om jeg burde oppsøke fastlege og få det videre utredet.

Mann 31
Svar

Hei.


Jeg ser altså på bildene at du har et voksende område med rødlig, lett hoven hud, som beveger seg fra tærne og i retning ankelen. Det er noe vondt når du trykker på det eller går på det. Du tenker at det er et utslett, men jeg har mer mistanke om en infeksjon i underliggende vev. Det er enda mer sannsynlig om du skulle ha et lite sår på tær eller i området, hvor bakterier har kommet inn. Hvis ikke så er inngrodd negl også en mulig innfallsport for slik infeksjon.

Jeg mener sannsynligheten for infeksjon er såpass stor at jeg anbefaler deg å oppsøke lege idag for dette, -om ikke du har gjort det allerede. Dette ikke minst fordi det vokser jevnt i omfang, og antibiotikatabletter kan bli nødvendig.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-