Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rødme ved urinrøret, ubehag fra testikkelen og svie ved vannlating

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 24 som har noe problemer ang vannlating og etterdrypp. Tror kanskje det kan ha sammenheng med en klamydiainfeksjon jeg fikk i fjor vår. Var på utveksling i Taiwan og fikk en klamydiainfeksjon som endte med over en måned på antibiotika siden ingen ting bet på det. Tok to tester i juni i fjor, som jeg begge fikk negativ på. Har likevel hatt litt problemer i etterkant med svie til tider når jeg vasker med med såpe på penishodet og tisser etterpå. Har også vært rød ved urinveisåpningen siden infeksjonen, men har likevel ikke tenkt noe spesielt over det siden jeg ikke har hatt større plager. De siste ukene har jeg derimot fått litt problemer med etterdrypp etter vannlating, og også at jeg føler at jeg må presse litt for å tisse. Har også noe ubehag i testikkel, men noe som har blitt sjeldnere og sjeldnere. Er i Kina frem til slutten av måneden, så er litt skeptisk til å sjekke meg her siden standarden er litt anderledes. Men spørsmålet mitt er om du kan tenke deg hva det kan være, om det kan være en sammenheng med infeksjonen jeg hadde og dette? Og om jeg burde sjekke meg med en gang, eller om jeg kan vente til slutten av måneden? Hilsen gutt 24

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Du har hatt en urethritt, dvs. en betennelse i den ytterste delen av urinrøret som var forårsaket av chlamydia og som ble behandlet, men med vanskeligheter siden du måtte ha flere kurer. Det er sjelden ved chlamydia og forklaringen kan være at du samtidig med mikroben chlamydia fikk overført også andre mikrober. En forklaring på det du nå har kan være dette. Du skriver ingen ting om hvorvidt du har hatt sex siden den gangen, men har du det så kan du ha fått en urethritt også senere, men som har gitt få symptomer, slik du beskriver;- noe svie ved vannlatning og rødme rundt urinrørsmunningen. Ofte gir slike infeksjoner få og vage symptomer. Det ville jo også ha vært av interesse for deg å vite hva som ble funnet ved undersøkelsen av partneren din den gangen. Ubehag i en testikkel hos en ung mann kan være flere ting, men det vanligste er en betennelse i bitestikkelen, det regnes som en komplikasjon til en urethritt og bør behandles, eventuelt sjekkes ved ultralyd av pungen.


Jeg kjenner lite til helsevesenet i Taiwan, men jeg skulle tro at du skal kunne finne frem til en klinikk som steller med seksuelt overførbar sykdom eller en lege som har dette som spesialitet;- hvis du f. eks. studerer er jeg sikker på at eventuelt helsevesen ved universitetet vil vite hvor du kan henvende deg. Det viktige her er at det blir gjort en mikroskopi av fuktighet fra urinrørsmunningen din for eventuelt å påvise betennelsesceller, som altså er definisjonen på en urethritt. Du skriver videre ingen ting om f. eks. det ble tatt prøve for mikroben mycoplasma genitalium den gangen, den vet vi sikkert kan være vanskelig å behandle, det er mulig at det er her forklaringen ligger. 


Jeg mener du bør prioritere dette siden det er mer enn en måned til du kommer til Norge, det er lenge å gå med disse symptomene du beskriver. Om det kan være noe ganske annet ? Det er sikkert mulig, vanlige urinveisinfeksjoner er sjelden hos menn, men det bør også sendes en morgenurin til undersøkelse. Videre bør du testes med en urin stix, det er en hurtigtest på forskjellig som kan vises i urinen, som blod, sukker, og da også mikrober. Generelt vil jeg nok tro at en spesialist i venereologi vil finne ut av dette. Lykke til og god bedring !  

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-