Rød ring i huden: Borreliainfeksjon?

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 40 år. Er uføretrygdet med en datter på 6 år. Gift. Er 160 høy og veier 75 kg . Så er overvektig. Sitter mye i sofan, utenom husarbeid. Vi har mye trapper, så det blir jo litt gåing. Jeg har fått noe som bekymrer meg litt. Akkurat som en rød ring rundt låret. Litt vanskelig å forklare. Litt lysere oppenfor ringen og litt mørkere under. Litt flammete tynn ring. Som går rundt hele låret. Oppe ved lysken nå. Men har hatt før lengere ned.

Kvinne 40

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Ut fra bildet å bedømme, er det ingen umulighet at denne ringen kan skyldes en borreliainfeksjon. Det gir nettopp en slik rød ring, med normalfarget hud inni, og hvor ringen vokser i diameter hele tiden.

Det er februar, og en sjelden tid å bli bitt av flått på, men ingen umulighet. Det kan jo kanskje være at du bor i strøk av landet hvor der ikke er snø, og kanskje du f.eks. ble bitt av en flått sent på høsten, og så gikk det en del uker i inkubasjonstid, og så har ringen vært der i lengre tid, kanskje både uker og måneder, så stor som den er.

Mange som har borrelia, kan ikke huske å ha blitt bitt av noen flått, som om du ikke husker det, beviser det ingenting. 

Pga muligheten for at dette er borrelia, skal du gå rett til lege med dette og få en to ukers kur med penicillin, som kurerer dette effektivt i 100% av tilfellene, og ingen senfølger oppstår.


Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-