Reise til tropiske områder uten milt

Spørsmål

Hei. Jeg er 42 år gammel. Ifm en ulykke sprakk jeg milten på slutten av 80-tallet og fikk den fjernet. Siden da har jeg fått pneumokokk vaksine jevnlig, og har aldri hatt noen komplikasjoner siden operasjonen. Jeg har søkt en spesiell tjeneste gjennom mitt arbeid og lurer på om det at jeg ikke har milt kan hindre meg i å bli klarert til utenlandstjeneste. Vet du noe om dette? Så fremt jeg tar de vaksinene jeg skal ha, vil det bli ansett som risikabelt å sende meg ut til afrikanske land feks?

Mann 42

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du kan reise til tropiske strøk, som alle andre. Du har riktignok en økt risiko for å dø av visse bakterielle infeksjoner og av malaria. Du bør ha vaksine mot meningokokk ACWY og tyfoidfeber i tillegg til pneumokokkvaksinen. Du kan ikke få den levende tyfoidvaksinen Vivotif, som tas i kapselform, men du kan få den som gis i sprøyteform, Typhim Vi. Det at du mangler milt er ikke til hinder for at du kan få vaksine mot gul feber, som er en levende virusvaksine. Du må ta malariamedisin om du reiser i malariaområder, selv ved korte opphold. Om du reiser langt fra helsevesen bør du ha med deg antibiotika som kan brukes om du får høy feber. Ellers gjelder de generelle forholdsreglene om å vaske hendene før du spiser, ikke spise mat du merker det er noe galt med, og å forebygge myggstikk. Og gjør selvfølgelig ikke noen dumheter med de lokale damene! Som for alle andre utgjør trafikkulykker en mye større risiko for å dø enn infeksjoner.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-