Prednisolon og kols forverring

Spørsmål

Hei. Er på ferie og har fått halsinfeksjon med kraftig hoste og gulgrønt farge på slim jeg hoster opp. Har kols og bruker spiriva - seretid og ventolin ved behov. Har brukt Bronkyl og ekstra seretid nå i tre dager uten at det hjelper. 2 1/2 år siden jeg hadde dette og har igjen Prednisolon 20 mg som jeg brukte som en kur. Kan jeg starte på samme kur igjen. Kuren var 40 mg I 3 d og 20 mg i 3 d og 10 mg i 3 dager.

Kvinne 71

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Prednisolon kan være effektivt ved en forverring av KOLS, men dersom det er en infeksjon som har utløst det, bør du Evt ha antibiotika i tillegg. Det kan høres ut som du kan ha det. Dersfor vil jeg ikke anbefale kun prednisolon kur slik du skisserer. Streptokokk infeksjon i hals bør behandles med antibiotika. Det krever legebesøk. Doseringen av prednisolon slik du beskriver høres forøvrig fornuftig ut

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn