Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Planlegging av eksotisk ferie under graviditet

Spørsmål

Under eggløsning i juni ønsker jeg og partner å bli gravide. Med forutsetning om at det blir en realitet, lurer jeg på hva risikoen er å reise til Thailand i januar 2020? Tatt i betraktning hvor langt jeg vil være på vei, hvor risikabelt er en slik lang flyreise? Samt risiko for blant annet zika-virus? Andre tidspunkt under graviditeten du tenker vil være fornuftigere å dra på? Hva er dine anbefalinger?

Kvinne 23
Svar

Jeg vet ikke om noe som er viktigere enn graviditet. En Thailandreise blir en ganske liten ting i forhold, hvis det bare er en ferie dere skal på. Man velger selv om man skal reise når man er gravid eller ikke, men mitt klare råd er å utsette denne reisen til det minste barnet er bortimot fem år, se  http://reiseklinikken.net/gravid. Risikoen  for infeksjon med Zikavirus, toxoplasmose, CMV, tyfoidfeber og malaria er kanskje ikke så stor, men den er utvilsomt større enn om dere holder dere i Europa, og skulle det skje noe galt med barnet som følge av en av disse infeksjonene på reisen tror jeg nok at dere vil bebreide dere selv. 


Hvis dere bestemmer dere for å reise, trenger du de samme vaksinene som om du ikke er gravid: DTP-polio og hepatitt A. Det er viktig å vaske hendene og å beskytte deg mot myggstikk.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-