Planlegging av eksotisk ferie under graviditet

Spørsmål

Under eggløsning i juni ønsker jeg og partner å bli gravide. Med forutsetning om at det blir en realitet, lurer jeg på hva risikoen er å reise til Thailand i januar 2020? Tatt i betraktning hvor langt jeg vil være på vei, hvor risikabelt er en slik lang flyreise? Samt risiko for blant annet zika-virus? Andre tidspunkt under graviditeten du tenker vil være fornuftigere å dra på? Hva er dine anbefalinger?

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg vet ikke om noe som er viktigere enn graviditet. En Thailandreise blir en ganske liten ting i forhold, hvis det bare er en ferie dere skal på. Man velger selv om man skal reise når man er gravid eller ikke, men mitt klare råd er å utsette denne reisen til det minste barnet er bortimot fem år, se  http://reiseklinikken.net/gravid. Risikoen  for infeksjon med Zikavirus, toxoplasmose, CMV, tyfoidfeber og malaria er kanskje ikke så stor, men den er utvilsomt større enn om dere holder dere i Europa, og skulle det skje noe galt med barnet som følge av en av disse infeksjonene på reisen tror jeg nok at dere vil bebreide dere selv. 


Hvis dere bestemmer dere for å reise, trenger du de samme vaksinene som om du ikke er gravid: DTP-polio og hepatitt A. Det er viktig å vaske hendene og å beskytte deg mot myggstikk.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-