Om sikker sex

Spørsmål

Hei. Hadde sex med en ukjent dame og jeg brukte kondom. Hadde ingen direkte kontakt mellom min penis og henne uten kondom, men viss jeg brukte fingrene mine på henne før vi hadde sex, så hadde vi sex så tokk jeg på min penis får å ta av kondomer kan jeg bli smittet da?

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Etter det du skriver så fulgte du rådene om sikrere sex til punkt og prikke;- du hadde kondomet på under hele samleiet, dvs. den tiden dere hadde sex og du hadde sannsynligvis ikke oral sex, i tilfelle hadde du sikkert skrevet det. Fingersex regnes ikke som spesielt smitteførende og om du rørte ved din penis idet du tok kondomet av når samleiet var avsluttet så er heller ikke det smitteførende av betydning, spesielt ikke med hensyn til blodsmittesykdommene hepatitt B og HIV. Når det gjelder annen type seksuelt overført sykdom som urethrittene, herpes og vorter så foreligger det nok noen grad av teoretisk mulighet for disse, men flere av dem vil gi sikre tegn på tilstedeværelse og dessuten kan du behandles hvis nødvendig. Dette ville jeg ha tatt med stor ro.  

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-