Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Om mycoplasmainfeksjon og behandling

Spørsmål

Hei. Min partner fikk symptomer og påvist mykoplasma som han nå tar behandling for. Jeg testet meg, men prøvesvaret viste lave bakterieverdier. Hva vil dette tolkes som i forhold til smitterisiko, og burde jeg selv få behandling for dette? Selv har jeg ingen symptomer, men har nedsatt immunforsvar og vil helst ikke gå ubehandlet hvis det er sjanse for videre smitte, eller komplikasjoner.

Mann 26
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Siden din faste partner har fått påvist mycoplasma genitalium skal du som partner behandles, uansett om det foreligger symptomer eller ikke. Ofte gir en genital mycoplasmainfeksjon få eller ingen symptomer.

Infeksjon kan også påvises ved mikroskopi av sekret fra urinrørsåpningen. Det er fint om du kan få tatt en prøve før påbegynt behandling siden mycoplasma kan være en noe vanskeligere mikrobe å behandle enn de fleste i den kategorien mikroorganismer som fremkaller urethritt. Det er derfor anbefalt at alle som har fått påvist mikroben og blitt behandlet skal ta ny prøve ca. fem uker etter påbegynt behandling, som en kontroll for at infeksjonen er borte.

Hva som menes med uttrykket lave bakterieverdier er uklart, så ta en ny prøve og begynn med behandling så snart som mulig.

Smitteoppsporing er ikke pålagt som ved chlamydia og gonorè, men anbefales gjennomført. Lykke til og god bedring !