Offentlige toaletter

Spørsmål

Jeg reiser mye rundt i Norge og besøker ofte offentlige toaletter, spesiellt på skoler og liknende. Jeg har helt sluttet å legge papir på doringen for å beskytte meg mot bakterier o.l, så jeg setter meg rett ned eller tørker av setet hvis det er dråper der eller det ikke er helt rent. ER DET NOEN HELSEFARE VED Å GJØRE DETTE? jeg har jo "lært" at jeg skal være nøye med hygiene på off.toal. men mange av disse blir jo vaska hver dag.

Kvinne, 20 år

Svar

Hei!

Det er neppe noen helsefare ved å bruke vanlige offentlige toaletter hvis du gjør det slik du beskriver. De fleste vil vegre seg for å sette seg rett ned i avføring/urin :-) og vasker man henda godt etter toalettbesøket skulle det ikke være noen spesiell fare for infeksjon. HIV smitter ikke ved bruk av felles toaletter, og vasker man henda og bruker sunn fornuft er dette helt greit. En del offentlige toaletter er nok sannsynligvis renere enn toaletter hjemme... det er ikke alle som vasker hver dag hjemme.

Husker forøvrig en undersøkelse fra et par år tilbake hvor bakterieprøver ble tatt forskjellige steder i vanlige bolighus. Det viste seg å være mye mindre bakterier på toalettet enn feks på kjøkkenet.. så det er godt med alt en ikke ser!