Nupper på penisroten

Spørsmål

Jeg har de siste mnd hatt noen "nupper" rundt penis-roten. Kanskje 6-7 stk. Den største sitter på huden over penis (nedre mage..) men ellers har de andre lik størrelse. Kanskje noe mindre enn en knappenålshode. De er spredt rundt hele roten. De har helt vanlig farge som huden der nede. Klør eller plager meg ikke. Eneste er når jeg barberer meg nedentil. Har ikke blitt noen flere og heller ingen har gått bort som jeg har lagt merke til.
Har nettopp fått meg fast partner og vi har brukt kondom. Men hvis dette er kjønnsvorter så hjelper kondomen lite for det sitter jo så langt bak på penis. Dessuten har jeg lest en del om kjønnsvorter i det siste og slik det er beskrevet syntes jeg ikke det virker som det er noe jeg har.

Håper du kan gi meg et bra svar med de opplysningene jeg har gitt...

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nei - slik du beskriver det er jeg enig med deg at det ikke virker som det er kjønnsvorter. Mest sannsynlig er det talgkjertler - og de er helt ufarlige og forsvinner gjerne av seg selv.
Men - i og med at noen sikker diagnose ikke kan stilles uten å ha set på deg direkte, og fordi du kanskje tidligere har hatt usikker sex - dvs. sex uten kondom - vil jeg nok anbefale deg å ta en kontroll hos din fastlege. Som du selv sier - hvis det skulle vise seg å være kjønnsvorter - og de sitter utenfor området som dekkes av kondomet, så vil du kunne smitte din partner selv om du bruker kondom.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn