Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Negativ parainfluensavirus. Kyssesyke?

Spørsmål

Hei. Jeg har nettopp hatt en lang sykdomsperiode. Det begynte med litt sår hals, hvor jeg fikk sterk redusert allmenntilstand. Etter noen uker begynte lymfeknutene å bli aktive. Etter nesten to måneder nådde det en topp hvor jeg ble enda dårligere, hvor jeg etter noe tid igjen ble betydelig bedre igjen. Når jeg var på mitt verste hadde jeg S-LD verdier på 250. Altså noe over referanseverdien som er <205. Tok ny S-LD test når jeg var bedre og den hadde gått ned til 205.

Jeg testet meg også for seksuelt overførbare infeksjoner, alle sammen, som ble negative.

Status nå er jeg er bra men lymfeknutene er enda litt hovne, noe jeg har forstått de kan være veldig lenge etterpå?

Når jeg ser videre på blodprøve står det parainfluensavirus 1, parainfluensa 2/4 og parainfluensa 3 svar NEG. Men den lyser i rødt med en stjerne.

På kommentaren står det L05 Hals, luftveisinfeksjon. Betyr det at jeg har luftveisinfeksjon men ikke parainfluensavirus? Jeg synes bare det var litt rart å merke den med rød og skrive kommentar dersom det ikke var funnet noe hos laboratoriet. Jeg lurer på hva du tenker om dette sykdomsforløpet og hva det kan være? Lurer også på hva du tenker om den kommentaren på blodprøven?

Mann 25
Svar

Hei! Prøvene på influensavirus er negative og kommentaren beskriver Dine symptomer og hvor prøven er tatt. Symptomene taler veldig for kyssesyke. Jeg kan ikke se st det ble tatt prøver på det. Typisk er langvarig forløp og hovne lymfeknuter. Vanlig med påvirkning av LD og andre leverprøver. sykdommen klinger av uten spesifikk behandling, men det kan være en plagsom tretthet/slapphet i flere måneder etterpå.