Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Når kan man begynne å drikke alkohol etter en antibiotikakur ?

Spørsmål

Hei. Har fått påvist ureaplasma. Jeg og samboer har gått på en 5dagers kur med antibiotika. Når kan vi ha samleie og er det noe problem å drikke alkohol etter endt kur??

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det råder endel uklarhet omkring ureaplasma-mikroben. Det finnes to biotyper hvorav den ene kalles ureaplasma parvum, den fremkaller trolig ikke urethritt eller betennelse ytterst i urinrøret hos hverken menn eller kvinner. Den andre biotypen kalles ureaplasma urealyticum og synes iblant å kunne fremkalle slik betennelse. Disse to typene kan igjen differensieres i subtyper og det er uklart hvilke av disse som kan fremkalle sykdom. Ureaplasma urealyticum kan altså forårsake urethritt som vanligvis forsvinner etter behandling, men den kan også påvises uten kliniske tegn til urethritt. 

Vanligvis screenes det ikke for ureaplasma utenom i de tilfellene hvor det foreligger tilbakevendende urethritter og forsåvidt også cervivcitter, dvs. betennelse i livmorhalsen hos kvinner. 


Du skriver ikke hvilket antibiotikum som dere har tatt, men hvis forordningen var at dere skulle ta kuren i 5 dager så skulle det ikke være noe i veien for å gjenoppta det seksuelle samliv etterat kuren er ferdig. Noe problem med å drikke alkohol i rimelig mengde er det ikke etter endt antibiotikakur.