Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mye vi ikke vet om coronavirus, men jod virker ikke forebyggende.

Spørsmål

Coronaviruset Hva er grunnen til at barn og gravide ikke er så utsatt for dette viruset? Kan det ha noe med deres jodstatus å gjøre(at de har et tilfredsstillende nivå av jod i kroppen (i motsetning til eldre)som kanskje kan ha lavt både jod og selen)?Kan man ta jod og i så fall hvor mye og hva er mengden av selen,man eventuellt bør kombinere det med(for å unngå Hashimotos')?

Mann 57
Svar

Hei.


Det er svært mye vi ennå ikke vet om coronaviruset. Vi vet blant annet ikke hvorfor barn får lettere symptomer enn voksne. Når det gjelder gamle mennesker så vet vi at de blir sykere og dør oftere, og det er fordi gamle mennesker ofte er svakere, har mange kroniske sykdommer m.v. Du skriver at gravide "ikke er så utsatt" for coronaviruset. Det er slett ikke sikkert at det er korrekt, det kan nok heller være motsatt, kan det se ut som.

Du spør om disse forholdene har noe med jod å gjøre. Det har det ikke. Det er heller ikke slik at eldre nødvendigvis har lavere jodverdier i kroppen enn yngre, slik det ser ut som at du tenker. 

En skal ikke ta jodtilskudd om en ikke har en påvist mangel, da det kan være giftig, og blant annet gi stoffskiftesykdommer. Dette er veldig viktig. Det har heller ingen som helst effekt mot coronaviruset. Det samme gjelder selen.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-