Mye slim i luftveier og svelg

Spørsmål

Hei. Jeg er 64 og er i god form men har følgende symptomer: Trykk og sårhet øverst i bryst og hals, stor slimproduksjon slik at all mat blir blandet med slim i munnen og det er umulig å få det bort uansett hvor mye jeg renser halsen. Det er pulserende trykk i ansiktet, nesen og øynene. Nedsatt allmentilstand og sexlyst er helt fraværende. Min helse forøvrig er god selv om jeg har slitt med allergier og astma som kommer og går og jeg har problemer med fordøyelse og mage som gjør at jeg våkner om natten og må ta sovemedisin. Det skjer minst halvparten av nettene. Første gang jeg fikk disse problemene var sommeren 2018 da jeg fikk vondt i brystet under løpeturer. Blodprøve viste ingen inflamasjon men fastlegen mente det måtte være astma og jeg ble henvist til lungespesialist. I løpet av året har jeg vært til 3 lungespesialister, tatt 3 røntgenundersøkelser og 3 spirometriundersøkelser uten at det er funnet noe annet enn at jeg får noe astmasymptomer ved provokasjonstest og at jeg har moderat allergi mot husstøvmidd. Nå er jeg innkalt til den fjerde... Fastlegen har nå henvist meg til gastroskopi i tillegg. Medisinene jeg har brukt siste år er: Prednisolon, Inuxair 200, Montelukast, Zaiditen, Acarizax og en rekke forskjellige antihistaminer uten at noe har hjulpet. For en måned siden gikk jeg til en privat klinikk (Klinikk Isis i Trondheim) og en blodprøve der viste altfor mange hvite blodlegemer, betennelse i tykktarm, Candidasopp og vanskelig leverfunksjon. Jeg sluttet da med alle medisiner utenom Acarizax og Ventolin ved behov og startet opp med alternative medikamenter samtidig som jeg har kuttet ut alt sukker, hvitt mel, melkeprodukter, alt som inneholder gjær osv. Utrolig nok merker jeg ingen forandring på noe! Jeg har fortsatt voldsom slimproduksjon og trykk i bryst og ansikt. Hva kan det være? Et annet problem er at jeg ikke får sykelønn lenger siden jeg ikke har noen diagnose.

Mann 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Først av alt tror jeg behandlingsråd og vurdering fra klinikken i Trondheim kan diskuteres og jeg ville vært svært kritisk til rådene som ble gitt. Jeg ser ingen sammenheng med de plagene du beskriver. Gastroskopi høres ut som en fornuftig plan. Om du har magesekkirritasjon og refluks av mat opp i svelg/luftrør kan det gi betennelse. Det trenger man ikke merke som oppgulp. Bruk av prednisolog kan gi mageplager.Bihule plager er også en mulighet, er dette utredet hos ØNH lege? Synes det hører med ut fra ansiktsplagene du beskriver. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-