Min kjæreste har tuberkulose, er det dødelig?

Spørsmål

hei jeg har en kjærerste i fra Manila hun har en diagnose Pulmonary infection ptb dette er i øvre deler av lungene . er dette dødelig hvordan vil dette best behandles

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har stilt ditt spørsmål til våre reiselege, men han er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Du får derfor svar fra meg istedet. 

Jeg går ut fra at forkortelsen ptb betyr Pulmonary Tuberculosis, altså tuberkulose i lungene. 

"Pulmonary infection" betyr bare "infeksjon i lungene", altså av enhver type, f.eks. virus, bakterier, tuberkulose, men PTB sannsynligvis betyr tuberkulose i lungene. Stemmer det at det hun har? Få klarhet i dette om noe er uklart, for da er det nok mest sannsynlig at du må sjekkes mhp smitte.


Tuberkulose er en svært alvorlig sykdom, som kan medføre død, om ikke den blir behandlet. Nå til dags har vi en rekke effektive antibiotikatyper, men det er også et faktum at der finnes tuberkulosebakterier som er resistente (motstandsdyktige) mot svært mange av de antibiotikatypene man bruker mot tuberkulose.


Pasientens alder og almentilstand vil også bety svært mye for prognosen.


Her vet jeg ikke noe om bakterietype, hennes sykdom, alder, andre sykdommer osv, så jeg kan ikke si noe mer konkret her enn at tuberkulose er en svært alvorlig sykdom, men som det i de fleste tilfeller går an å behandle. Utover dette må og bør du snakke med både henne og avdelingen hvor hun behandles, for å få mer konkret informasjon, inklusiv om prognosen hennes.


Jeg ønsker deg lykke til og god bedring til henne.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn