Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Min kjæreste har tuberkulose, er det dødelig?

Spørsmål

hei jeg har en kjærerste i fra Manila hun har en diagnose Pulmonary infection ptb dette er i øvre deler av lungene . er dette dødelig hvordan vil dette best behandles

Svar

Hei.

Du har stilt ditt spørsmål til våre reiselege, men han er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Du får derfor svar fra meg istedet. 

Jeg går ut fra at forkortelsen ptb betyr Pulmonary Tuberculosis, altså tuberkulose i lungene. 

"Pulmonary infection" betyr bare "infeksjon i lungene", altså av enhver type, f.eks. virus, bakterier, tuberkulose, men PTB sannsynligvis betyr tuberkulose i lungene. Stemmer det at det hun har? Få klarhet i dette om noe er uklart, for da er det nok mest sannsynlig at du må sjekkes mhp smitte.


Tuberkulose er en svært alvorlig sykdom, som kan medføre død, om ikke den blir behandlet. Nå til dags har vi en rekke effektive antibiotikatyper, men det er også et faktum at der finnes tuberkulosebakterier som er resistente (motstandsdyktige) mot svært mange av de antibiotikatypene man bruker mot tuberkulose.


Pasientens alder og almentilstand vil også bety svært mye for prognosen.


Her vet jeg ikke noe om bakterietype, hennes sykdom, alder, andre sykdommer osv, så jeg kan ikke si noe mer konkret her enn at tuberkulose er en svært alvorlig sykdom, men som det i de fleste tilfeller går an å behandle. Utover dette må og bør du snakke med både henne og avdelingen hvor hun behandles, for å få mer konkret informasjon, inklusiv om prognosen hennes.


Jeg ønsker deg lykke til og god bedring til henne.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-