Min homofile onkel har virus i blodet

Spørsmål

Hei!
Min Onkel har vært syk over en periode. Feber,røde utslett på huden-de klør ikke. Han sier at legen sa det var virus i blodet!!! Han går på antibiotika. Er dette tilfelle? Kan man ha virus i blodet? Lurer egentlig på om han snakker sant! om han kanskje har en sykdom! Han er homofil og er negativ for HIV.Håper dere har et svar! Hadde han ikke hatt blodforgiftning hvis det hadde vært noe med blodet? Jeg bare lurer!-takk

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Virus i blodet er en upresis betegnelse som ikke sier så mye om hvor mye eller hvordan syk han er. Virus i blodet har man stadig vekk, selv ved en vanlig forkjølelse. Blodforgiftning er en betegnelse på en alvorlig tilstand med bakterieinfeksjon, som krever akutt innleggelse på sykehus og intravenøst antibiotika. Det er nok neppe det onkelen din har.

Imidlertid behandles ikke virus-sykdommer med antibiotika, så den opplysningen er litt merkelig.

Jeg kan selvfølgelig ikke svare på hvorfor onkelen din er syk eller hva disse prikkene representerer. Er han HIV-negativ så har ikke dette noe med hans homofili eller AIDS/HIV å gjøre.

Til slutt; husk at onkelen din har rett til å holde for seg selv hva han lider av og hvilken behandling han får, selv om han er din onkel.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-