Meslingevaksine av baby før reise i Europa

Spørsmål

Hei! Har en jente som på avreisetidspunkt vil være 7,5 mnd..Vi har planlagt en ukes ferie på Mallorca , Spania på et typisk charterhotell. Men bekymrer oss nå for meslinger. Hva tenker du om dette , er reisen trygg for henne? Hun skal få vaksine for meslinger noen dager før hun fyller ni mnd - da vi i sommer skal besøke Belgia, Nederland og Frankrike. Når vi reiser har vaksinen fått virke atten dager ( nedeeland først i seks dager) - er det da trygt for henne? Ser at Franrike og Belgia regnes som land med fare for smitte.Å få vaksinen noen få dager før 9 mnd dagen er dette helt trygt? Mvh Elisabeth

Kvinne 32

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Meslinger kan opptre hvor som helst, da mange foreldre nekter barna meslingevaksine. Vi har ikke helt oppdaterte tall for de forskjellige landene, men det en ingen av landene i Europa unntatt Romania som har hatt noe stort utbrudd. Den siste uken er det rapportert tre tilfeller i Norge. De er alle blitt smittet i utlandet, men om smitten skulle bli bragt til et område med lav vaksinedekning, som for eksempel Nesodden, vil meslinger lett kunne spre seg i Norge også.


Folkehelseinstituttet anfebafeler ikke MMR-vaksine før 9 mnd alder. Det er ikke farlig å få meslingevaksine før 9 mnd alder, men effekten er usikker, og det kan hende barnet fortsatt er beskyttet av maternelle antistoffer, som ble overført via morkaken. Om noen skal til et område med høy risiko for meslinger, altså til et område med et større utbrudd, er vi på Reiseklinikken villig til å sette MMR-vaksine "off label" fra seksmåneders alder, men i dette tilfelle skulle det ikke være noen grunn til å fravike Folkehelseinstituttets generelle anbefaling. Men MMR-vaksine satt før 12 mnd alder er ikke tellende vaksine, så barnet må uansett ha en ny dose etter 12 mnd alder, vanligvis ved 15 mnd alder.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn