Mer om langvarig sykdom som mangler diagnose

Spørsmål

Viser til svar https://www.lommelegen.no/question/private/5c1138d2c9b663004cfdb3ff Som nevnt testet jeg 14 dager etter. Dette var 1 besøk. Dette testet jeg meg 1 besøk: S-HIV Ag/As NEG, S-Anti-CMV IgM NEG, S-Anti-CMV IgG POS, S-EBV-VCA IgM NEG, S-EBV-VCA IgG POS, S-EBV-EBNA IgG POS. Chlamydia NEG, Mycoplasma NEG, Bordetella NEG, Humant metapneum NEG. Besøk 2 der S-LD ble målt og var forhøyet testet legen også for Hepatitt B, C: NEG. B-Ertocytter 5,74. Tok ikke hiv test på 2 besøk. Var svært dårlig og det var ikke i tankene mine da. Ser at hepatitt b ikke slår ut før 6 måneder? Du har rett i at jeg umiddelbart koblet dette opp mot det seksuelle møte. Det som gjorde meg ekstra redd for dette var at sykdomsperioden var veldig lang. Jeg kan selvfølgelig ta kontakt med henne og spør om hun har hiv men det virker mistenksomt. Jeg vet ikke om hun har HIV. Kanskje et vanskelig spørsmål, men hvilke forhold er det som må til for at det skal smitte via munn? Vi kysset også, smitter det? Noe jeg ikke skrev tidligere er at det ømme punktet er under øret ikke lymfene som sitter ved mandlene. Du skriver også at jeg har tatt risiko, hvor høy? De som for symptomer på HIV, hvor kraftig og lenge pleier det å vare? Det jeg har sett på internett er mild forkjølelse 1-2 uke også blir man bra igjen. Jeg hadde som nevnt kraftige symptomer over lang tid. Som nevnt har jeg ok allmentilstand nå. Jeg har derimot fremdeles ømm men de er ikke forstørret, det sjekket legen. Jeg ser at du i et tidligere svar til enn på lommelegen sier at dersom lymfeknuter skal knyttes til hiv, så snakker vi om forstørrede lymfeknuter uten at den er øm? Stemmer det? https://www.lommelegen.no/infeksjoner/bihulebetennelse/legesvar/kan-jeg-ha-blitt-hiv-smittet/69040669 Det jeg prøver å finne utav er hva som taler for og imot med det sykdomsbilde. Et sikkert svar for jeg kanskje ikke før jeg har tatt nye prøver. Vanlig virus vises vel ikke.

Mann 18

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Du redegjør for de forskjellige prøvene som ble tatt første og annen gang og det ser jo ut som det meste var helt i orden. Sannsynligvis ville nok prøven på hepatitt B ha vært positiv et så langt stykke ut i forløpet. Legen din har jo tenkt på både det ene og det andre, inkludert mononucleose, som jo sykdomebildet også kunne ha passet med, den fremkalles av Epstein Barr-virus og er som du ser negativ også. Jeg fastholder at du bør bli henvist til en indremedisiner for om mulig å få klarhet i hva dette kan ha vært. 


Hepatitt B-prøver kan komme sent, tillike med sykdommen som jo gjerne har en lang inkubasjonstid hvis infeksjonen i det hele tatt viser seg som klinisk sykdom;- ofte gjør den ikke det, men da fremgår det av prøvene i ettertid. I alle tilfelle høres det nå usannsynlig ut. Det er jo noe du likevel kan snakke med indremedisineren om. 


Så til din fortsatte bekymring for HIV. Som tidligere skrevet er risikoen for HIV-smitte svært meget mindre enn de fleste tror. Et eksempel på dette er at den statistiske risiko ved vanlig fullgått ubeskyttet vaginalt samleie der den ene parten er HIV positiv er på mellom 1 på tusen og 1 på ti tusen, gitt hele og k0ntinuerlige slimhinner nedentil og fravær av annen seksuelt overførbar sykdom. Raten for oral sex som du hadde er mindre enn dette så noen kvantitering her er vanskelig å gjøre siden man da hadde trengt veldig store materialer, dvs. svært mange å bedrive statistikk på. 


Kyssing regnes ikke som noen smittevei for HIV. Bruk av uttrykket risiko er vanlig siden veldig mange som skriver og spør om det samme har ikke hatt risiko overhodet, dvs ingen seksuell kontakt, men mer indirekte eksposisjon via materiale som ikke er eller var smitteførende. Oral sex innebærer derfor prinsipielt en risiko, men altså forsvinnende liten. En primær HIV-infeksjon arter seg som en influenzalignende sykdom med symptomer fra de forskjellige organsystemer med forskjellig varighet, alt fra dager til noen uker hvis den overhodet registreres. Lymfeknutene ved HIV-infeksjon er alltid, hvis de altså blir forstørret;- ikke alle får det symptomet, uømme. Så det meste for din del taler mot at du har hatt noen primær HIV-infeksjon. Men all erfaring er den at før du får et negativt resultat av en HIV-test tatt etter endel lengre tid enn 2 uker er det eneste som virkelig hjelper når man først har fått tanker om at man kan være HV positiv. 


Ytterligere betraktninger over hva som kan ha vært årsak til din lange periode med lethargi, dvs. kraftløshet og sykdomsfølelse vil bli spekulative, derfor er det mye bedre at du ser en spesialist, som nevnt flere ganger tidligere, som kan undersøke deg  fysisk samt rekvirere endel andre typer prøver som kan være med på å forklare hva dette har vært. Lykke til videre og god bedring nok en gang !

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 199,-