Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mange plager ved kyssesyke

Spørsmål

Hei! Jeg har en 14 år gammel gutt. Han er unormal sliten, trøtt, har takvis hodepine ( på toppen av hode) er svimmel og besvimer. Han har og magesmerter. Han klarer ikke alltid å gå på skolen og gjøre lekser. Han er adoptert fra Etiopia og er sjekket for mangel sykdommer. Han tar ekstra D- vitamin og jern. Hva kan det være? Han har påvist kyssesyke blodet.

Kvinne 42
Svar

Hei, takk for spørsmålet ditt. 


Det er ikke uten videre helt greit å se alle din sønns plager i sammenheng. Du skriver imidlertid at han har påvist kkyssesyken, en virusinfeksjon som kan forklare mange av plagene han har. Den kjennetegnes først og fremst av feber, slapphet og halsbetennelse - men mange får ikke noen symptomer i det hele og hos de som er plaget, varierer det betydelig. Slitenheten etter en slik infeksjon er kjent å vare opptil et halvt år hos en del av de som er plaget, og mange greier ikke å gå på skolen eller gjøre lekser når det er på det verste. Magesmerter er heller ikke helt uvanlig, jeg ville da ha passet på at fastlegen fulgte med på blodprøvene hans dersom disse smertene kom i forbindelse med infeksjonen. 


Svimmelhet og besvimelse passer ikke utenvidere inn, men kan være plager vi ser i forløpet av en tilstand med vedvarende slitenhet og ofte dårlig næringsinntak. I hans alder er imidlertid lavt blodtrykk, en vel så vanlig årsak til svimmelhet og besvimelse. 


Med mindre flere av hans plager går tilbake etterhvert som han kommer over sin kyssesyke, vil det være naturlig å se nærmere på dem. Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-