Lymecyclin og chlamydia

Spørsmål

Hei, jeg har fått Lymecyclin Actavis 300 mg kapsler av legen min mot acne, vil disse ha en effekt på Klamydia? Har vurdert å sjekke meg, men hvis jeg allerede skal gå på Lymecyclin fra før av så er det vel ikke noe poeng?

Mann 23
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det er forsåvidt riktig at lymecyclin vil virke på en chlamydiainfeksjon, men den bør da doseres 1 tabl. à 300 mg x 2 i en uke. Hvis du står på 1 tablett pr. dag så er den dosen for lav for å behandle chlamydia tilfredsstillende.  


Hvis du har hatt ubeskyttet sex med en eller flere den senere tid og du derfor eventuelt tenkte å la deg undersøke, så ikke la kuren med lymecyclin hindre deg i det. For det første er det flere sykdommer enn en chlamydiafremkalt urethritt som du bør undersøkes for i tilfellet og for det andre så er jo slike prøver nå genteknologiske. Den eventuelt lave doseringen av lymecyclin for din acne vil derfor ikke være til hinder for at en eventuell chlamydiainfeksjon blir oppdaget. Lykke til !