Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Luftveisinfeksjon. Corona?

Spørsmål

Hei. Jeg har brennende og klemmende brystsmerter, som går fra øvre del av magen og opp til svelget, og ut til sidene under hvert bryst. Vond hals, hoste, svimmel, muskel og ledd smerter , ryggsmerter. Ikke feber, men har hatt frysninger. Dette har vart i 4 dager. Før det var jeg kraftig forkjølet med nysing, hoste, rennende nese og dotter i ørene. Pga at jeg har en kronisk sykdom blir jeg bekymret når de nye plagene ikke gir seg.

Kvinne 54
Svar

Hei.


Du er 54 år gammel, og du har luftveissymptomer og sårhet i brystet. Dette bekymrer deg, og jeg tenker at du kanskje er bekymret pga pågående coronavirusinfeksjon? Det høres absolutt ut som du har en luftveisinfeksjon av noe slag, og corona kan naturligvis ikke utelukkes. Nå er vi den situasjon her i landet at ikke kan teste alle som ønsker å teste seg. Kun hvis man blir så dårlig at man må innlegges på sykehus, vil man bli testet. Eller om man jobber i helsevesenet. 

Det betyr i praksis at du rett og slett får kjenne etter utviklingen, og merker du at blir dårligere, får vansker med å puste eller føler deg sykere eller får stigende feber, så må du oppsøke lege. Det gjelder uansett corona eller ikke, for du kan jo få andre infeksjoner i luftveiene også, slik som f.eks. en lungebetennelse, som må behandles med antibiotika.

God bedring!