Lette celleforandringer og negativ HPV test

Spørsmål

Jeg er en kvinne på 41 år som har vært i samme forhold i 15 år og har to barn. Jeg var hos gynekolog for å sette inn hormonspiral og tok samtidig en celleprøve (2 år siden siste som var helt fin). Fikk melding fra legen at det var påvist små celleforandringer, men negativ test på HPV virus. Jeg fikk time for nye test om et halvt år. Selvsagt leser man litt om dette og da står det flere steder at hvis man har negativ test på HPV trenger man ikke ny test, men ved positiv bør det være 6 mnd. Jeg blir da selvsagt bekymret da jeg er veldig engstelig for å få kreft (ingen arvelige faktorer i familien). Hva er deres mening her? Bør jeg oppsøke enda en lege og testes eller vente et halvt år?

Kvinne 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er ingen grunn til å bekymre seg. Det er ikke uvanlig at man tilbyr kontroll med ny test etter 6 måneder dersom det påvises små celleforandringer. Det er riktig som du sier at dette strengt tatt ikke er nødvendig dersom HPV test er negativ. Allikevel synes jeg det er fornuftig å følge legens råd. Noen tidligere eller ny test vil ikke ha noe for seg ut fra forsknings om foreligger

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-