Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lett feber, vondt i kropp, hode og nakke.

Spørsmål

Hei. Jeg har i 5 dager hatt vekslende feber (høyeste temperatur målt er 38,5), frysninger, nattesvette, merkbart vondt i kroppen (muskler/ledd), stiv nakke og vondt i hodet. For meg føles det ut som influensa. Men jeg har ikke tegn til vondt i hals/slim/hoste. Min datter hadde nakkevondt og nattesvette ett døgn, for øvrig er andre familiemedlemmer i husstanden friske. Lignende symptomer hadde jeg også i januar men det gikk over etter to døgn, og jeg hadde samme tilfelle før vinterferien, som også gikk fort over. Ellers er jeg frisk, bruker ikke medisiner, er hjemme i permisjon med sønn på 9 mnd. Fikk satt inn spiral (kyleen?) for 7 mnd siden. Tok influensavaksine for 5 mnd siden. Har ikke vært forkjølet på over ett år. Kjenner ikke at jeg har spesielt hovne lymfeknuter. Er det grunn til å oppsøke fastlege for å ta spesifikke prøver? Er det vanlig å ha slike symptomer ved virus? Jeg synes det er så merkelig at jeg ikke har typiske forkjølelsessymptomer som sår hals og hoste, og er derfor bekymret for at det kan skyldes mer alvorlig sykdom?

Kvinne 37
Svar

Hei.


Du er altså en frisk kvinne på 37 år, som nå i 5 dager har hatt lett feber, vondt i kroppen og hodet, nattesvette og lett nakkestivhet. Utover det har du ikke egentlige forkjølelsessymptomer. Du lurer på om det er vanlig å ha slike symptomer ved virusinfeksjoner, og om det er grunn til å oppsøke lege for å ta prøver m.v. 

Svaret er at dette er helt typiske uspesifikke virussymptomer, og det går for eksempel an å tenke seg at du har det vi kaller en subklinisk influensa, dvs at den ikke slår ut i full blomst fordi du er vaksinert. Det er ganske typisk effekt av vaksinen, det at en får en svært lett variant av sykdommen man er vaksinert for. 

Jeg synes ikke at dette tilsier at du behøver å gå til lege, spesielt ikke etter kun fem dager, og også fordi du ikke er spesielt medtatt eller syk. Se dette an, og merker du at blir bedre dag for dag så går det nok over, men skulle det mot formodning ta seg opp eller du ikke blir helt frisk, så får du heller ta en tur til legen din.

God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-