Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Langvarige sykdomssymptomer, kan det være corona?

Spørsmål

1.3.20 ble jeg ganske syk 39.7 feber frysninger smerter i ledd og diaré følte meg veldig syk tenkte ringe legevakten Neste dag følte jeg meg merkelig utilpass og en tung sliten tretthet spesielt i hodet ingen feber heller ikke siden har jeg hatt feber hostet mye slim og flere brekninger sov litt men vanskelig på grunn av hosten kan bare ligge på venstre side når jeg skal sove fremdeles etter 54 dager i karantene (isolat) Pga av min reis fra Rogaland til Tromsø måtte jeg i karantene i 14dager (kom til Tromsø 27.2.20)Iden tiden blei jeg syk Hadde ingen matlyst og heller ingen smak(har fremdeles ingen smak)fremdeles slim hoste til jeg må brekke meg (røde øyne med store poser under øynene bare en dag) I går 20.4.20 blei det tatt en korona prøve som det nå viser seg å være negativ Kan jeg ha vært smittet og blitt frisk av smitten i denne karantene tiden

Kvinne 78
Svar

Den coronaprøven man tar fra nesen viser om det er coronavirus i luftveiene. Denne prøven tar man tidlig i forløpet for å se om det er coronavirusinfeksjon. Det varierer veldig fra person til person hvor lenge viruset kan påvises, men etter hvert vil kroppen få kontroll, og viruset lar seg ikke lenger påvises, selv om man fortsatt er syk. Virusutskillelsen kan variere, så det har vært sett tilfeller der testen har vært først positiv, så negativ, og så positiv igjen. I den fasen kan man lete etter antistoffer, som er det kroppen lager for å kjempe mot viruset. Når man ikke lenger har virus i neseprøven og det er antistoffer i blodet er man ikke lenger smittsom. 

Det er vanskelig å si om symptomene dine skyldes corona, men det er mulig, for dette viruset ser ut til å kunne angripe alle organer. Jeg vil foreslå at du ber legen din få tatt en coronavirus antistoff test.