Kyssing og feber

Spørsmål

Hei jeg har hatt ganske høy feber nå i 3 dager, oppe i 40, normalt er jeg på ca. 36,8 så dette er ganske høyt. Alikevel har jeg følt meg pigg og min fastlege og min mor har kommet fram til at det ikke er kyssesyke men høyst sannsynelig bare en virusinfeksjon.

I dag var kjæresten min her vi har ikke sett hverandre på en stund vi var derfor ganske lystige:) men jeg hadde bestemt meg for å ikke kysse henne eller noe annet.Hun må nemlig ikke bli syk, p.g.a fravær på skole.

Men alikevel, etter noen timer, tenkte jeg ikke og vi kysset. Det vi lurer på er hvor stor sjansen for at hun kan bli smittet er og hvordan hun kan unngå å bli syk?

Hilsen gutt 17

Sykdommer: Høy feber, høyst trolig ikke kyssesyke
Medisiner: paracet

Mann, 17 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er umulig å si hvor stor sjansen er for smitte. Virusinfeksjoner smitter lett, via dråpesmitte, og et kyss er en skikkelig utveksling av spytt som selvfølgelig øker risikoen for smitte kraftig.

Nå er det ingenting du kan gjøre fra eller til. Er hun smittet så er hun smittet. Hun kan imidlertid drikke godt, holde seg tørr og varm og sove tilstrekkelig om natten, slik at kroppen har et godt utgangspunkt for å bekjempe infeksjonen som muligens vil komme.

God bedring!