Kyssesyke - på nytt?

Spørsmål

Hvis man har hatt kyssesyken tidligere (for fem år siden), kan man bli smittet på ny?

Kvinne, 22 år

Svar

Kjære kvinne, 22 år!

Hvis man har hatt kyssesyke (mononukleose), får man ikke sykdommen på nytt.

Mange har vært i kontakt med kyssesyke-viruset som barn. De blir lite syke, eventuelt ikke syke i det hele tatt, men danner antistoffer og blir derfor ikke smittet senere.

Andre kommer i kontakt med viruset i tenårene. De blir oftere syke.

Mange som har hatt kyssesyke, fortsetter å skille ut viruset i spyttet. De kan smitte andre.

Kyssesyke er ikke spesielt smittsomt, men det fins mange smittekilder, derfor blir mange smittet likevel.

Håper dette kan gi svar på det du lurte på.