Kløe i underlivet

Spørsmål

Hei...
Kan du være så snill å hjelpe meg? Det er på tide jeg blir kvitt sykdommen min nå.
Rett før nyttår lå jeg med en type. Han begynte med kondom, men så spakk den og jeg vet ikke om han tok på ny eller ikke...
Jeg klødde mye i ettertid, men nå har det redusert seg litt. Lurer på om ikke utfloden min kan smake litt vondt også.
Jeg og legen min trodde jeg hadde sopp og jeg har tatt Canesten vel og lenge nå og fikk Diflucan pille av legen min også nettopp nå, men ingenting har hjulpet meg Har og gått på vivag vaginakapslene tidligere.
Blir jeg sånn resten av livet?
Ønsker svært gjerne et svar på dette...

Relevante sykdommer/medisiner: Marevan tabelletter

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis jeg forstår spørsmålet ditt rett så er kløe hovedsymptomet ditt, i tillegg til litt dårlig lukt av utfloden din.
I utgangspunktet så stemmer dette bra med en soppinfeksjon. Imidlertid så må man begynne å tenke på andre årsaker siden symptomene dine har vart såpass lenge selv med behandling mot sopp. Canesten og Diflucan er begge anti-soppmidler og vil derfor ikke virke mot eventuelt andre infeksjoner.

Hvis symptomene dine begynte like etter du hadde det samleie som du beskriver i spørsmålet ditt så må man tenke på seksuelt overførbare sykdommer (SOS). De mest vanlige her er Klamydia, gonoré, herpes, kjønnsvorter, og trichomonas infeksjon.
De fleste av disse gir andre symptomer en bare kløe, spesielt er svie ved urinering vanlig.

Ut ifra det du beskriver så vil jeg tro at en trichomonas infeksjon er mest sannsynlig. Denne sykdommen er forårsaket av en organisme som heter Trichomonas vaginalis og man kan ta en enkel prøve av utfloden din for å sjekke om denne er tilstede. Eventuelt kan du ha det man kaller for bakteriell vaginose, dette er ikke en seksuelt overførbar sykdom men skyldes at de bakteriene som kvinner vanligvis har i vagina formerer seg i for stor grad slik at det blir for mange av dem.
Begge disse sykdommene lar seg som oftest lett behandle med et stoff som heter Metronidazol og som selges i Norge under navnene Flagyl og Elyzol. Du trenger resept fra lege for å kjøpe disse medisinene.
Vi har mer informasjon om disse sykdommene som du kan finne ved å følge linkene på toppen av dette svaret.

Jeg ville bestilt en ny time hos legen for å få sjekket opp disse sykdommene, i tillegg vil det være lurt å ta prøver med tanke på Klamydia og Gonoré. Selv om disse sykdommene stort sett gir litt andre symptomer enn det du beskriver så kan dette variere svært fra person til person.
Det er svært viktig at du får bekreftet eller utelukket at det dreier seg om en kjønnssykdom, for å forhindre spredning av disse sykdommene (som ofte smitter svært lett), må man få behandling så raskt som mulig slik at man ikke overfører dem videre til andre.

De fleste sykdommer som gir slike symptomer som du beskriver lar seg stort sett lett behandle og man blir fullstendig kurert.

Håper dette var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-