Kløe i skjeden

Spørsmål

Jeg hadde ubeskyttet sex med en gutt for 4 dager siden. Allerede morgenen etter kjente jeg det klødde/kilte inni skjeden. Og siden da har jeg gått og klødd og klødd. Har også fått mer utflod, gul..og kanskje litt grønnaktig.(lukter ikke godt) Dette er veldig irriterende..(klør ikke"utenfor" bare "Inni") HAr hatt en soppinnfeksjon for ca 1/2 år siden, og gikk da til gynekolog. Må jeg til gynekolog denne gang og, eller kan jeg kjøpe stikkpiller på apotektek (de jeg brukte sist) husker ikke helt hva de heter for øyeblikket..men dere skjønner sikkert hvem jeg mener!?
(ps. når jeg hadde en soppinnfeksjon for 6 mnd siden hadde jeg ikke plager i nærheten av dette..det klødde bittelitt noen dager..men nå klær jeg konstant!) Er dette noe alvorlig tror du ? Jeg tør ikke gå til gyekolog..har helt angst for hva slags sykdom jeg kan ha fått!!

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Symptomene dine kan nok godt passe med en soppinfeksjon, men det er viktig å utelukke andre infeksjoner og eventuelle kjønnssykdommer.

Du bør absolutt gå til lege igjen for å få sjekket dette, det er også godt mulig at det foreligger en klamydiainfeksjon og dette trenger annen behandling en den du tidligere har fått mot sopp. Du trenger uansett resept fra lege på medisiner mot soppinfeksjon.

Du trenger nok ikke å være redd for at det er noe alvorlig, selv om det skulle være klamydia så lar dette seg lett behandle med antibiotika. Det er imidlertid svært viktig at det blir behandlet slik at ikke infeksjonen sprer seg videre til andre organer eller at du sprer den til andre personer.

Du kan også gå til fastlegen din for slik testing, det å teste seg for kjønnssykdommer er forøvrig gratis i Norge. Behandlingen mot de fleste kjønnssykdommer er kortvarig og svært effektiv.

Håper dette var til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-