Klamydiaen blir ikke borte!

Spørsmål

Jeg fikk diagnise klamydia innfeksjon for over 1mnd siden. Jeg ble først behandlet med Ery-Max, dette skulle være "adekvat" men jeg merket fortsatt noe utflod fra urinrør. Fikk så Azitromaxmot dette. Nå skulle jeg ble frisk. Symptomene melte seg igjen etter denne kuren, så jeg gikk igjen til legen min. Da tok han en ny test og jeg fikk nye medisiner. Disse het tetracyclin.

Symptomene gikk bort (sekret fra urinrø) men etter 3 dager merket jeg lett kløe/utslett i nakke. Dette ble værre hele tiden og jeg måtte gå til legen min. Jeg hadde da kraftig utslett i hele ansiktet mitt. Der fikk jeg solu-cortef sprøyte + deksorfeniramin sprøyte og noen zyrtech tabeletter. Dagen etter måtte jeg til legevakten fordi utsletet hadde blitt værre. Ble da satt på en medisin som heter "Prednisolon" mot utslettet.

Nå ringte jeg for å sjekke testen. Den var positiv. Jeg har fortsatt symptomene (litt uklar, seig/klissete væske som kommer ut av urinrør)

Medisinene mot klamydia burde ha tatt dette, men gjorde det tydeligvis ikke. Finnes det en klamydia som er "immun" mot behandling. Sinnstemmningen kan sier å være "heller laber" for tiden og det ser ikke ut til at den skal gå oppover med det første heller det motsatte. Hva skal jeg gjøre?

INGEN ting er vært det jeg nå gjennomgår......

- MÆGET FORTILET

Sykdommer: Klamydia (immun mot medisinering)
Medisiner: Ery-max, azitromax, tetracyclin, prednisolon

Mann, 22 år

Svar

Hei!

Det er aldri påvist clamydiabakterier som er motstandsdyktige mot både tetracykliner og erymax. Imidlertid høres det ut som om du ikke fikk fullført tetracyclinkuren på grunn av den sannsynlige allergiske reaksjonen du fikk. Dette kan være grunnen til at klamydiaprøven er fortsatt positiv. Du skrev jo også at symptomene "begynte" å gå bort med tetrasykliner.

Legen din har plikt til å fjerne denne infeksjonen hos deg og du skal oppsøke ham igjen for en vurdering. Trolig bør du ha en ny medisin for å bli kvitt smitten, denne vurderingen må din egen lege ta eventuelt i samråd med en infeksjonsmedisiner.

Du vil helt sikkert bli kvitt klamydiainfeksjonen!