KLAMYDIA

Spørsmål

Jeg har tidligere hatt Klamydia, og det ble fjernet ved 1000mg Azithromax. Jeg har nå fått noen av de samme symptomene - ikke så veldig kraftige riktignok, men lettere svie i forbindelse med vannlating (ikke akkurat i urinrøret, men i huden rundt og på penis), samt noe lettere kløe rundt pungen, samt i anus. Jeg har sett etter utflod eller puss, men ser ikke at det kommer noe spesielt. Det er ikke veldig smertefullt, men plagsomt.
Det jeg lurer på er om dette er Klamydia, eventuelt hva annet av seksulet overførbare sykdommer det kan være (eller ikke kan være) ?

Sykdommer: Klamydia

Mann, 34 år

Svar

Hvis du har tatt kuren på 1 gr. Azitromax , så skulle du være behandlet tilstrekkelig for den klamydia - du hadde den gangen. Men det spørs jo nå om du har hatt ubeskyttet sex - altså sex uten kondom - senere? I så fall kan du jo ha fått en ny infeksjon. Eller du kan også fått en soppinfeksjon. Det at du har kløe og litt svie, men ingen utflod, utslett eller sår - kan tyde på at det ikke er noen annen kjønnsykdom.
Men i alle fall er det viktig at du oppsøker legen som ga deg Azitromax og får han til å undersøke deg på nytt. Det er den eneste måten å stille en riktig diagnose på!