Klamydia

Spørsmål

Hvem må jeg kontakte?
Jeg har fått påvist klamydia og fått beskjed om å ta kontakt med tidligere seksualpartnere. Trenger jeg å kontakte de jeg bare har hatt munnsex med og ikke samleie? Er kondom helt sikkert eller bør jeg kontakte de jeg har hatt beskyttet samleie med også? Hva med når vi bare har onanert hverandre?
Min nåværende partner og jeg tok kuren samtidig, og bruker nå kondom ved samleie. Jeg skal på etterkontroll om 3 uker. Har lest at man bør bruke kondom i 2 uker etter behandling. Hvor fort virker kuren, og vil det være relativt trygt hvis vi dropper kondomen om 2 uker selv om vi ikke har vært til etterkontroll enda?

Sykdommer: klamydia
Medisiner: azitromax

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du må nok kontakte alle de du har hatt sex med - og i alle fall de du har hatt ubeskyttet samleie med. Du må nok kontakte de du har hatt munnsex med - og helst også de du har hatt samleie med og brukt kondom. Dette fordi dere kan ha smittet hverandre når dere onanerte hverandre.
Du og din partner bør nok bruke kondom hele tiden til dere skal til kontroll om 3 uker. Dette er fordi man skal være sikker på at kuren har virket på dere begge, og at dere ikke har smittet hverandre igjen. Det er jo derfor dere skal til etterkontroll!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-