Kjønnsvorter

Spørsmål

Var hos legen for noen få dager siden, han var forresten spesialist i indremedisin. Følte derimot ikke at mine spørsmål ble besvart, eller tatt fult på alvor. Har derfor 1 spørsmål jeg vil stille dere for å avkrefte mine ”ville” fantasier.

For ca 7-8 mnd siden hadde jeg sex med en som hadde kjønnsvorter som var blitt fjernet (viste det ikke da) ca 1-2 uker senere fikk jeg utvekster som jeg fort kvittet meg med(lange tynne hvite ”stengler”) rev de rett og slett av, det blødd litt, men jeg så de aldri igjen. Senere 3-4 mnd fikk jeg noen hvite/hud utvekster av ganske liten størrelse (som en kvise) disse rev jeg i begynnelsen av, men sluttet siden med det. Har 3 stk med ca 0,5cm avstand på skaftet. Siden fikk jeg utvekster rundt skaftet (på oversiden) disse ble store og mer rødlige. Til sist fikk jeg en hvit utvekst ytterst på øyelokket.

Gikk til legen hvor han sa at det ikke var vorter fordi de var helt runde og ikke taggete, men det var et virus som ville forsvinne innen ca en 3 mnd periode. Dette gjalt både de tre prikkene på penisskaftet og den litt større på øyelokket. De over penis skaftet var staffelikokker og som kunne behandles med salve. Jeg er derimot fortsatt veldig usikker…… Prikkene på penis har vært til stede i ca 3 mnd med ca konstant størrelse. Kan forresten kjønnsvorter smitte til andre steder på kroppen?

Usikker

Sykdommer: proktitt
Medisiner: messkalin

Mann, 28 år

Svar

Slik du beskriver det kan det nok høres ut som du har rett i at det er kjønnsvorter (eller kondylomer som det heter på fagspråket). Hvis du er i tvil om diagnosen, ville jeg ta kontakt med din fastlege og få en henvisning til hudlege, som er spesialist på nettopp det du spør om. Hvis du bor i Oslo-området, er Olafiaklinikken et utmerket sted hvor du kan ringe eller stikke innom.