Kjønnsvorter

Spørsmål

Jeg fikk påvist kjønnsvorter for et halvt år siden og fikk medisin for dette umiddelbart. Jeg spurte legen om vortene ville forsvinne fort, og om de ville forsvinne for alltid, og da svarte han at de ville aldri komme tilbake etter medisinering. Nå har jeg medisinert meg i seks mnd, og hver gang jeg tror jeg er frisk dukker det opp nye vorter. Jeg har selvsagt måttet skaffet mer medisin etterhvert, og jeg har ikke hatt samleie i løpet av denne tiden. Jeg snakket nylig med en annen lege, og han sa at utbrudd av vorter ville komme å gå, men at jeg ville være helt frisk innen to år. Mens etter det jeg selv har lest så har jeg forstått det slik at man aldri blir helt frisk av denne sykdommen, og at vorter vil komme å gå i all evighet. Hva er riktig? Blir man noen gang helt frisk av denne sykdommen, eller vil man kunne få utbrudd fra tid til annen resten av livet?

Sykdommer: Kjønnsvorter
Medisiner: Condyline

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du har fått sprikende informasjon, og jeg skjønner at du er forvirret. Kjønnsvorter er en infeksjon. Det kan være vanskelig å bli kvitt kjønnsvorter, og du kan få infeksjon med slike igjen. Dessverre.

Ut fra det du forteller tror jeg nok ikke at du har fått ny infeksjon mange ganger, men at det er den samme infeksjonen som du ikke enda er kurert for. Kjønnsvortene behøver imidlertid ikke gi deg så mye plager, noen ligger kun i hud/slimhinnenivå og gir minimale plager, kanskje du ikke engang merker at du har dem. Grunnen til at man behandler dem er at de noen ganger gir symptomer, de kan være kosmetisk uønsket, og dessuten er det en viss sammenheng mellom visse typer kjønnsvorter og utvikling av livmorhalskreft.

Som regel går det an å bli kvitt vortene, men det kan ta lang tid og du må være tålmodig og nøye med behandlingen.

Hvis du imidlertid ikke klarer å få has på dem synes jeg du skal be om en vurdering hos en gynekolog. Kanskje det kan være noe annet enn kjønnsvorter?

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-