Kjønnsvorter

Spørsmål

Hei.
For ca. ett år siden hadde jeg samleie med en jente.
ca. 2uker senere oppdaget jeg noe utslett. gikk dermed til legen og fikk bekreftet at dette var kondolymer/kjønnsvorter (Flate) på Skaftet under Glans. Jeg fikk da en resept på noe som heter Wartec...
Begynte da å pensle på dette stoffet, som gjordet at det ble til et åpent sår og veldig ømt. måtte da vente med videre behandlig grunnet det åpne såret.
Etter det grodde, så det ut som at vortene hadde forsvunnet!
Etter ca. en uke "blusset" vortene opp igjen. Og sånn har det fortsatt etter en rekke ganger med forsøk av behandliger. vortene har til og med blitt større i "Areal". lurer på hvor mange "runder" med behandliger som må til før vortene blir borte?
(Har nesten ikke mere Wartec igjen). Og hvor stor smittefaren ved samleie er for partner? og om det finnes alternative behandligsmåter? har hørt om å fryse bort, lurer da også på om det da kan bli store arr hvis man gjør det. eller kanskje vortene forsvinner av seg selv. i så fall hvor lang tid tar det?

Takk

Mann, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Mitt umiddelbare svar er at du bør gå til lege igjen og få en vurdering. Slik du beskriver det, bør disse antagelig fryses bort. Men uansett bør dette sees på av en lege. Hvis du bor i Oslo er det fornuftig å oppsøke Olafiaklinikken som har spesialister på nettopp dette. Frysing gir erfaringsmessig ikke noe arr. Desverre er kjønnsvorter forårsaket av et virus, og dette viruset vil alltid være i kroppen. Men det er mest smittsomt under utbrudd. Men ta en skikkelig prat med din lege om dette.