Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kjønnsvorter i anus

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 27 år som har av og til hatt litt blod på dopapiret de siste mnd og så kjent litt kløe. Her om dagen måtte jeg ty til det pinlige skrittet (i dobbel betydning), å få kjæresten min til å se meg inn i rumpa etter å ha kjent en klump. Oppdaget da altså noen hudfargede klumper eller slintrer for å bruke er litt slintrer, dog mer beskrivende, ord. Bilder ble også tatt, til min forferdelse.

Vi har hatt fast følge i 1,5 år.
I starten av forholdet var det ingen problemer vedr sex. Ingen smerter, ingenting. (Hos henne)
Så, etter ca. et halvt års tid begynte hun å få smerter i starten (ved penetrering) og etter samleiet. Smertene kunne beskrives som sviende. Disse smertene kunne vedvare, dog gradvis avta, i 5-6 dager. Gikk derfor til gynekolog for å ta en titt, ingenting ble funnet. Det skal tillegges at det ikke ble gjort tester/undersøkelser for/av HPV-virus.
Per i dag har hun fortsatt disse smertene, i mindre grad, men likevel tilstedeværende. Smertene vedvarer ikke like lenge, kanskje toppen 2 dager. Litt varierende. Hun (25 år) har fått time for undersøkelse av det offentlige helsesystem. (I desember?!!!!)

Nå har det overnevnte altså skjedd meg
Slik jeg ser det er dette enten kjønnsvorter eller marisker. Jeg har presset ganske mye når jeg har vært på do. I begge tilfeller, er det farlig, hva gjør jeg og hvordan gjør jeg det?

Legger ved et bilde, beklageligvis.

Svar

Hei.

Jeg er helt enig med deg i at de to diagnose man først vil tenke på her, ut fra bildet, er marisker (hudfliker i endetarmsåpningen, ufarlige) eller kjønnsvorter.
En kan aldri stille sikre diagnoser via et fotografi, men jeg synes avgjort at dette ligner mest på kjønnsvorter.

For ordens skyld kan det nevnes at det overhodet ikke er nødvendig å ha hatt analsex for å få kjønnsvorter i anus, så det at du evt ikke har hatt det, utelukker ikke at det er kjønnsvorter. Jeg nevner det, for mange tenker i slike baner.

Du spør hva du skal gjøre, og det er følgende:

Bestill time hos fastlegen, for å få en bekreftelse på at det er kjønnsvorter. Så vil også fastlegen ordne med henvisning til spesialist for behandling av dette, for det får du jo ikke til selv, siden de sitter innenfor endetarmsåpningen. På andre områder kan en noen ganger behandle det selv med et middel mot kjønnsvorter som smøres på kjønnsvorten med pensel. (Condyline, reseptpliktig) Men det klarer du jo åpenbart ikke selv her.

Din kjæreste bør naturligvis undersøkes påny, inkl HPV-testing. Det er absolutt uakseptabelt å vente fra begynnelsen av september til desember for dette, så det skal hun ikke akseptere, men ta opp med legen sin, som bør be om fremskyndet time, evt henvise henne til en gynekolog med kortere ventetid, eller bruke "Fritt Sykehusvalg" og velge en gynekologisk poliklinikk med kortere ventetid. Dere kan selv sjekke ventetid for gynekologiske poliklinikker ved de forskjellige sykehus i landet via Helsenorge.no og gå inn på Fritt Sykehusvalg der.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-